Online betegellátás

Online orvosi konzultáció

Az online orvosi konzultációt akkor javasoljuk a Betegeknek, amikor jelentős mozgáskorlátozottság, vagy a nagy távolság miatt nem oldható meg a személyes orvosi vizsgálat, esetleg második orvosi véleményt szeretne kapni a Beteg állapotáról.
Fontosnak tartjuk hangsúlyozni, hogy ez a betegvizsgálati forma mindenképp kompromisszumot jelent a személyes konzultációhoz képest, hiszen az orvosnak nincs lehetősége személyesen megvizsgálni a beteget, ami pedig fontos eleme a betegvizsgálatnak.

Eszközök

Az online konzultációhoz egy kamerával és mikrofonnal ellátott számítógépre, laptopra vagy mobiltelefonra van szükség. Elengedhetetlen a jó minőségű internet kapcsolat is.

Radiológiai anyag

A beteg radiológiai dokumentációjának (röntgen, CT, MR) megtekintése fontos része a konzultációnak. Ezeket a dokumentumokat vagy CD-n javasolt a vizsgálat előtt megküldeni, vagy pedig a vizsgálatot végző CT/MR labor felteszi a felhőbe, így azt az orvos meg tudja tekinteni.

A vizsgálat szervezése

A konzultáció szervezése öt lépésből áll:

 1. Jelentkezés a vizsgálatra az Doctorfit Gerincambulancia telefonszámain (06 1/302-5556; 06 70/634-0125), ahol minden szükséges információval ellátják az érdeklődőt
 2. A vizsgálat díjának átutalása számla ellenében
 3. A radiológiai dokumentáció megküldése
 4. A vizsgálat időpontjának egyeztetése az orvossal
 5. Konzultáció
Milyen előnyökkel és hátrányokkal jár az online konzultáció a hagyományos orvosi vizsgálathoz képest?

Előnyök Hátrányok
nem szükséges utazni nincs fizikai betegvizsgálat
nincs utazási költség azonnali, fájdalomcsillapító injekciós/infúziós kezelés lehetőségének hiánya
rugalmas időpontfoglalás több lépcsős szervezés
kedvezményes ár informatikai eszközökhöz és ismeretekhez kötött


Online gyógytorna foglalkozás

Az online gyógytorna foglalkozást akkor javasoljuk a Betegeknek, amikor időhiányban szenvednek, ha kisgyermekük felügyeletét nem tudják megoldani, akut élethelyzeti probléma merül fel, vagy a nagy távolság miatt nem oldható meg a személyes jelenlét, esetleg külföldre kell utazniuk.
Fontosnak tartjuk hangsúlyozni, hogy ez a betegellátási forma mindenképp kompromisszumot jelent a személyes jelenléthez képest, hiszen nem teszi lehetővé a gyakorlatok azonnali, szakember keze általi korrekcióját, azok elvégzése közben.
Csak azoknak a Pácienseinknek javasoljuk az online gyógytorna órákra való jelentkezést, akik részt vettek már személyesen az első felmérő, vizsgálati alkalmon, amely elengedhetetlen a megfelelően hatékony terápia megtervezéséhez. Megfelelő biztonsággal úgy gyógytornázhat a Páciens otthonában, ha legalább 5 alkalommal személyes jelenléti óra keretében a szakemberrel együtt átvették, megtanulták és begyakorolták a helyes mozdulatokat és mozgásokat, megismerte a Beteg a gyakorlatokat, és azok pontos elsajátítását.

Nem javasolható az online gyógytorna:

 • Műtét után közvetlenül, mivel ilyenkor fokozott elővigyázatosság szükséges
 • Kezdő gyógytorna programként, mert ebben az esetben a mozgások szoros ellenőrzése elengedhetetlen
 • Amikor manuálterápiára (gyógytornász által végzett kimozgatásra) is szükség van a kezelés során

Eszközök

Az online gyógytorna foglalkozáshoz egy kamerával és mikrofonnal ellátott számítógépre, laptopra, tabletre, vagy mobiltelefonra van szükség. Elengedhetetlen a jó minőségű internet kapcsolat. Az eszközre előzetesen telepíteni kell a Microsoft Teams alkalmazást.
A Betegnek biztosítania kell otthonában Önmaga számára a gyógytornához szükséges megfelelő teret, rendelkeznie kell tornaszőnyeggel a gyakorlatok biztonságos elvégzéséhez. A gyógytornát irányító gyógytornász szakemberrel közösen tudják megtervezni az egyéb szükséges tornaszereket, amelyeket a Beteg saját használatára beszerezhet otthonába.

A gyógytorna foglalkozás szervezése

A foglalkozás szervezése öt lépésből áll:

 • Időpont egyeztetése a gyógytornásszal
 • A megbeszélt időpont előtt a gyógytornász e-mail-ben megküldi a Páciens részére a Microsoft Teams meghívót a foglalkozásra. A linket tartalmazó e-mail-t kérjük őrizzék meg!
 • A megbeszélt időpontban a gyógytornász elindítja a gyógytorna órát, a megküldött link aktívvá válik
 • Online gyógytorna foglalkozás
 • A gyógytorna foglalkozás megfizetése/ bérletalkalom érvényesítése

Milyen előnyökkel és hátrányokkal jár az online konzultáció a hagyományos orvosi vizsgálathoz képest?

Előnyök Hátrányok
nem szükséges utazni, otthon végezhető nincs fizikai javítási lehetőség a szakember által. Nincs lehetőség kontakt technikára
nincs utazási költség a gyógytornász egy nézetből látja a gyakorlatot végző Pácienst
rugalmas időpontfoglalás a megfelelő körülményeket, eszközöket a Betegnek kell biztosítania
kedvezményes ár több lépcsős szervezés, informatikai eszközökhöz és ismeretekhez kötött

Felhívjuk kedves Betegeink figyelmét, hogy a megvásárolt gyógytorna bérletek a vásárlás napjától számított két hónapon belül használhatók fel. Ezt követően az igénybe nem vett alkalmak törlődnek.

Tájékoztatjuk Önöket, hogy a Doctorfit Gerincambulancia Házirendje tartalmazza a rendelőben követendő belső normákat, összefoglalja a rendelő dolgozóinak és az ott megjelenő betegeknek - munkavégzésüknek, magatartásuknak -, együttélésüknek alapszabályait. A Doctorfit Gerincambulancia NETIKETT célja, hogy a dolgozók és betegek viselkedése az online ellátásban és az online kezeléseken és programokon is kövesse a rendelői normákat, szabályokat. Ezért a Házirend pontjai érvényesek a Doctorfit Gerincambulancia online terében is.