Picron Livia:

A Semmelweis Egyetem Egészségtudományi Karán végeztem 2013-ban gyógytornász- fizioterapeutaként. Ezt követően külföldre mentem tapasztalatszerzés céljából. Franciaországban kórházi környezetben sok területen kipróbálhattam magam: ortopédia, traumatológia valamint neurolgógiai osztályon is dolgoztam. Szakmai érdeklődés vezérelt, ugyanakkor segített, hogy megfoglmazódjon bennem, mi is vonz különösképpen ebben az érdekes és nagy változatosságot kínáló szakmában.

Egyre inkább a reumatológia és krónikus problémák, valamint a manuális kezelések felé orientálódtam. Elvégeztem a Mulligan manálterápiás tanfolyamot illetve a Luigi Stecco-féle Fascia Manipulációs technika képzést. Kollégáimtól sokat tanultam és bepillantást nyerhettem a francia egészségügy működésébe.

2021 őszén jöttem haza, és 2022-ben csatlakoztam a Doctorfit csapatához.

Fontosnak tartom, hogy az emberek életében újra alapvető, ne pedig másodlagos szerephez jusson az egészséges mozgás. Modern világunkban egyre jellemzőbb az ülés és az immobilitás, ugyanakkor „néha rávesszük magunkat” egy-egy megerőltető edzésre, de sokszor nincs meg az a folytonosság és kiegyensúlyozottság, ami megelőzhetné a sérüléseket és kialakíthatná – a hosszú távú egészséghez nélkülözhetetlen – megfelelő izomzatot és teherbíró képességet. Gyógytornászként ennek a rutinnak elsajátítására igyekszem motiválni az embereket, valamint, hogy ismét felfedezzék a mozgásban rejlő örömöt.

Munkám során célom továbbá a már kialakult fájdalmak csökkentése manuálterápiás módszerekkel, lágyrészmobilizációval, kimozgatással, lazító gyakorlatokkal. Hosszú távon pedig erősítő mozgással és tanácsokkal szeretném segíteni a hozzám fordulókat, hogy ismét saját kezükbe helyezzem egészségüket.

Munkatársaink