Dr. Erbszt András:

Orvosi diplomámat 1988-ban szereztem a SOTE-n, 1993-ban szakvizsgáztam ortopédiából. 1994 óta foglalkozom gerincbetegek konzervatív (nem műtéti) és operatív kezelésével.

Tapasztalataim alapján meggyőződésem, hogy a gerincpanaszok zöme megfelelő konzervatív (nem műtéti) kezeléssel megszüntethető, a terápia legfontosabb eleme pedig a gyógytorna, majd a hosszú távú aktivitási program. A gerincbetegek életében a mozgásnak folyamatosan jelen kell lennie.

A Doctorfit Gerincambulanciát e felismerések alapján hoztam létre 2006-ban, ahol az elmúlt tíz évben több ezer beteg gyógyult meg nálunk.

A gerincgyógyászati kezelések egyes elemei (fájdalomcsillapítás, gyógytorna, masszázs, rehabilitációs edzés) összefüggő rendszert alkotnak , melyeket két évtizedes gyógyító munkám tapasztalatai alapján állítottam össze. A klinikán kidolgozott és alkalmazott gyógyító protokollról részletesen olvashat honlapunkon.

Amennyiben a páciensnek műtéti megoldásra van szüksége, magánellátásra és OEP által finanszírozott beavatkozásra egyaránt lehetőség nyílik. A betegek a privát műtéti ellátást a Dr. Rose Magánkórházban vehetik igénybe, míg a közfinanszírozott műtéteimet jelenleg a Szent János Kórház ortopédiáján és idegsebészetén végzem.

Sebészi hitvallásom szerint - amennyiben lehetőség van rá - minimal invazív beavatkozásokat végzek. Ez olyan műtéti típust jelent, amely a körülményekhez képest legkevésbé roncsolja a gerinc környéki szöveteket, elsősorban az izomzatot. Ezen elvek alapján kezdtem el 2011-ben az endoszkópos gerincműtétek végzését, illetve 2013-tól az elülső feltárásból végzett gerincstabilizációs műtéteket. Szintén a nevemhez köthető a pyriformis syndroma nevű betegség minimal invazív műtéti kezelése, melyet 2008-ban végeztem először Magyarországon.

Műtéti eredményeimről számos hazai és külföldi fórumon publikáltam. Rendkívül fontosnak tartom, hogy a gerincbetegek ismerjék meg panaszaik okát, a lehetséges kezelési módokat, azok előnyeit és hátrányait. Erről írtam a „Gerinc fájdalom nélkül” című könyvemet is, mely eddig több ezer példányban kelt el.

Célom, hogy a Doctorfit Gerincambulancián tovább tökéletesítsük a gerinc-rehabilitációs programunkat, így minél több betegünk gyógyulhasson meg műtét nélkül.

Szakembereink

Kik vagyunk?

Magánklinikánkat több mint 10 éve hoztuk létre kifejezetten gerincbetegségek komplex kezelésére specializálva. A szakértelem és a korszerű módszerek mellett a rehabilitáció gyorsaságában nyújtunk újat: tudjuk, hogy nincs idő hetekig várni a felépülésre, ezért igyekszünk minden beteget már másnap talpra állítani.

A gerinc fájdalma lassan generációs betegséggé válik, szinte minden ülőmunkát végzőt érint már a 30-40-es évei kezdetén. Pedig a gerinc testünk “oszlopa”, melynek egészségén múlik a többi mozgásszerv megfelelő működése.

Klinikánk legfőbb célja, hogy az általunk kifejlesztett IGEM program (Integrált Gerincbeteg Ellátási Modell) segítségével azonnal megtaláljuk a hozzánk forduló páciens panaszainak gyökerét, mielőbb elmulasszuk a fájdalmát, és jelentősen javítsunk az életminőségén.

Az elmúlt 10 évben több ezer beteget gyógyítottunk meg, többségüket műtéti beavatkozás nélkül. A terápia legfontosabb elemei nálunk a beteg életébe bevezetett rendszeres mozgás és gyógytorna. A műtét elkerülése érdekében saját ötleteken alapuló, a világon egyedülálló gerinc-rehabilitációs programot fejlesztettünk, melyet régóta sikeresen alkalmazunk pácienseinken.

Otthonos, családias rendelőnkben teljes és gyors gyógyulást garantálunk a gerincbetegségek bármely típusában szenvedőknek, emellett komplex szolgáltatást, segítséget, terápiát nyújtunk a felépüléshez. Amennyiben mégis muszáj műtétet alkalmaznunk, minimal invazív beavatkozásokat végzünk, melyek a körülményekhez képest legkevésbé roncsolják a gerinc környéki szöveteket, így a beteg a legtöbb esetben már másnap lábra állhat.

Küldetésünk

Klinikánk és orvosaink küldetése egy olyan gyógyászati kultúra meghonosítása, ahol a beteg nem csak egy karton, és kiemelt figyelem kíséri minden egyes páciens gyógyulását. Azért az örömért dolgozunk, amit betegeink teljes gyógyulásakor, felépülésekor érzünk, csodálatos látni, hogyan változik meg pozitív irányba olyan emberek élete, akik addig a mindennapos fájdalomhoz voltak hozzászokva.

Mindig keressük az alternatív lehetőségeket, amelyekkel elkerülhető a műtét, hiszen senki sem szeret kés alá feküdni, ha nem muszáj. Tudjuk, hogy az idő pénz, ezért szem előtt tartjuk, hogy pácienseink mielőbb visszatérhessenek a munkájukhoz, és ne kelljen heteket vagy akár napokat sem feküdniük.

Rendelőnkben kellemes, barátságos légkör, kedves kiszolgálás, figyelmes személyzet várja a gyógyulni vágyókat. Nálunk még a recepciós hölgy is az egészségügyben végzett, így a betegellátás minden szintjén szakképzett munkatárs segíti a hozzánk fordulókat.

Munkatársaink